Esperanza vrouwen

Keramiek uit Mexico

Deze prachtige figuren komen uit Mexico. Ontworpen en gemaakt door Etta en Roberto. Hun samenwerking is een groot succes en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een werkplaats waar 16 mensen onder goede omstandigheden en met veel plezier werken. De werknemers zijn veelal vrouwen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt en intern opgeleid worden.

Kazuri, losse kralen - kopie

KAZURI sieraden

De collectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei. Meer dan 350 vrouwen zijn in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot een uniek sieraad. In de winkel hebben we naast kant-en-klare kettingen ook losse Kazuri kralen te koop. U kunt zo zelf uw eigen sieraad samenstellen.

Kerstpakketten 2019 - website

KERSTPAKKETTEN met een goed gevoel

Dat geldt zeker voor onze kerstpakketten. Een mooie manier om je medewerkers of relaties te bedanken voor het afgelopen jaar. Wij kunnen een pakket samenstellen voor ieder budget en naar ieders wens. Of je nu 1 of 1000 kerstpakketten nodig hebt, het geeft zoveel fijner wanneer je weet dat je met je kerstpakket niet alleen de ontvanger blij maakt. Daarom is een kerstpakket van de Wereldwinkel een extra goed idee.

Keep Leaf website

KEEP LEAF

KEEP LEAF Baggie: een herbruikbaar lunchzakje is het perfecte alternatief voor plastic wegwerpzakjes. Ideaal voor broodjes, snacks en fruit. Fairtrade gemaakt in India van biologische katoen met een waterdichte voering om voedsel langer vers te houden. Gemakkelijke en veilige klittenbandsluiting. Onderhoudsvriendelijk: machine wasbaar en vaatwasmachinebestendig. De zakjes zijn vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers, lood en BPA en zijn dus voedselveilig.

Wijnmaand - kopie

OKTOBER WIJNMAAND

Oktober is de wijnmaand. Daarom hebben we de hele maand alle wijn in de aanbieding: normaal betaal je € 6,00 per fles, nu 2 flessen voor € 10,00. Een goede gelegenheid om eens kennis te maken met deze heerlijke fairtrade wijn uit Zuid Afrika.

oxfam_novib_panoramakalender_2020_voorkant[1]

OXFAM NOVIB Kalender 2020

Al jarenlang een echte must-have. Dit jaar staan de 12 foto’s van de Oxfam Novib kalender in het teken van ‘Work in progress’ met twaalf bijzondere beelden en verhalen. De kalender is vanaf 25 november te koop in de Wereldwinkel en kost € 22,95. Wil je niet worden teleurgesteld, dan kan je hem nu al bij ons reserveren. Kalenders, agenda’s, diverse wenskaarten…..teveel om op te noemen. Reserveren kan t/m 10 november 2019. Wij zorgen ervoor dat de bestelling vanaf 25 november voor je klaar ligt.

Dopper Glass 2 - kopie

DOPPER GLASS

Maak kennis met de Dopper Glass, een fles met een heldere missie. Deze superstijlvolle glazen fles maakt een statement. Niet alleen op je bureau; ook op wereldniveau. Als je ‘m omkeert heb je niet alleen een beker om uit te drinken; je zet water letterlijk op een voetstuk!
De glazen fles is gemaakt van borosilicaatglas. Dit soort glas wordt gebruikt in laboratoria. Het is dun, licht en verrassend sterk. Uiteraard kan ook deze fles in de vaatwasser. Dus hef je Glass (Dopper) op glashelder water.