Winkelen op afspraak

Vanaf donderdag 1 april verruimen wij onze winkeltijden.

We zijn nu geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-15.00 uur.

Voor een bezoek aan onze winkel kan je vooraf een afspraak maken via telefoonnummer

06 25027249 of tijdens de openingstijden bellen met de winkel (0314-362684).

We bieden jullie ook de mogelijkheid om ter plekke bij de winkel een afspraak te maken.

Donatie Rotary Club Doetinchem

In het kader van het 40-jarig jubileum was de Wereldwinkel Doetinchem toe aan een kleine opknapbeurt. De vloer en wanden van de winkel moesten worden gerestaureerd. Dit is inmiddels gerealiseerd, mede dankzij een donatie van de Rotary Club Doetinchem, die 675 euro bijdroeg. De cheque werd door voorzitter Frank Jansen overhandigd aan voorzitter Wilma Tankink en penningmeester Herman Krikhaar van de Wereldwinkel. Door de Lock Down zal de winkel later dit jaar de nodige aandacht besteden aan het 40-jarig jubileum.

Wereldwinkel Doetinchem zoekt voor haar bestuur

een SECRETARIS M/V

Wereldwinkel Doetinchem is een non-profit organisatie met als doel te zorgen voor eerlijke handel voor de producenten. De producent ontvangt een zodanige prijs voor zijn product dat hij een menswaardig bestaan kan opbouwen.

Taken bestuur: De belangrijkste taak van het bestuur is te zorgen dat de stichting goed functioneert. Het bestuur vergadert 1 keer per maand en bestaat momenteel uit 3 leden.

Werkzaamheden secretaris, o.a.:

Deelnemen aan vergaderingen, meedenken, meebeslissen

Agenda maandelijkse bestuursvergadering voorbereiden

Agenda medewerkersvergadering (2x per jaar) voorbereiden

Notuleren en uitwerken van de bestuursvergadering en medewerkersvergadering

Jaarverslag opmaken

Post, e-mail bijhouden, afhandelen en verspreiden

Wij bieden:

Een leuke organisatie waarbij een gezellige werksfeer belangrijk is.

Waardering voor je werk en inzet.

Ben je enthousiast

en heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden

affiniteit met onze organisatie

kun je zelfstandig werken en beslissingen nemen

heb je de beschikking over een computer en kun je hiermee omgaan

Mail dan je sollicitatie naar: info@wereldwinkeldoetinchem.nl

Inlichtingen over deze vacature bij de voorzitter Wilma Tankink, telefoon 0314-333129.

PLAIDS en OMSLAGDOEKEN

Verwarming aan en lekker op de bank met een zacht en kleurrijk plaid uit Nepal.

De plaids zijn gemaakt van acryl (70%) en katoen (30%), dus geen gekriebel maar wel lekker warm! De afmeting is 130 x 250 cm.

Van hetzelfde materiaal hebben we ook omslagdoeken, afmeting hiervan is 80×180 cm.

Een warm en leuk cadeau voor 5 december of een leuke verassing voor onder de boom.

KERSTPAKKETTEN

Kies voor een kerstpakket van de Wereldwinkel! Met het geven hiervan help je de producenten in de ontwikkelingslanden. Kom eens kijken in de winkel en maak een keuze, er is heel veel mogelijk. Een kerstpakket voor je medewerkers, je ouders, grootouders of je mantelzorger, alles is mogelijk.

Heb je belangstelling, neem dan contact op via ons e-mail adres: info@wereldwinkeldoetinchem.nl of bel de winkel: tel. 0314-362684

KERSTPAKKETTEN

Wij zijn al helemaal in de kerstsfeer. Wil je dit jaar je werknemers een kerstpakket geven dat nét even anders is? Uiteraard kun je bij ons zelf je pakket naar keuze samenstellen. Wil je meer weten, of wil je kerstpakketten bestellen? Bel of mail naar de winkel en we denken met je mee en bespreken de mogelijkheden.

E-mail ons: info@wereldwinkeldoetinchem.nl, of bel: 0314-362684 dan maken we een afspraak.

DE LEUKSTE AGENDA 2021

Zoek je een cadeau voor oma en opa? Nu in de winkel te koop:

‘DE LEUKSTE AGENDA 2021 VOOR OMA’S EN OPA’S.

Speciaal voor alle mannen en vrouwen die trots zijn op hun grootouderschap.
Voor alle kinderen die tegen hun ouder(s) willen zeggen: fijn dat jij (jullie) zulke leuke oma / opa zijn voor onze kinderen.
En voor alle kleinkinderen die hun opa’s en oma’s de leukste vinden en ze willen verrassen met een leuk betaalbaar cadeau.
En niet te vergeten voor al die aanstaande ouders die hun ouders op een bijzondere manier willen vertellen dat ze grootouder worden. Hoe uniek wordt zo’n moment! Leuk om te geven, bijzonder om te krijgen. Een agenda met leuke suggesties om samen met (klein)kinderen of vrienden op ontdekking te gaan en met volop ruimte voor afspraken en notities. Leuk om te geven, bijzonder om te krijgen!

De prijs van deze leuke agenda: € 15,00

MONDKAPJES uit GHANA

Wij verkopen prachtige en goed zittende mondkapjes van Stichting Adwuma Ye uit Ghana en ze kosten €3,95 per stuk.

Stichting Adwuma Ye heeft projecten voor vrouwen en werkloze jongeren in Ghana. Naar aanleiding van de Corona pandemie hebben de medewerkers, kort voor de sluiting van hun werkplaats (vanwege corona), geleerd hoe ze thuis mondkapjes konden maken van prachtige Afrikaanse stof.

Lokaal zijn in Ghana al duizenden van deze mondkapjes verkocht. Met de opbrengst worden de medewerkers ondersteund in deze moeilijke periode en kunnen ze doorgaan met hun werk, ook al is de werkplaats gesloten.

De mondkapjes zijn dubbellaags. De buitenkant is van dichtgeweven katoen met polyester in een prachtige, kleurrijke Afrikaanse print; de binnenkant is van ongebleekt katoen. Zij zijn genaaid als een pocket, dus desgewenst kan men er nog een filter tussen stoppen. De koordjes voor achter de oren zijn gemaakt van oude T-shirts en zijn op de gewenste lengte af te knopen.

KRAANVOGEL (Zimbabwe)

De Zimbabwaanse kunst van importeur Zimba-Arts is gemaakt van oud en afgedankt ijzer, olievaten, autos, wasmachines, koelkasten en fornuizen. Het metaal wordt van de afvalbergen in Harare gehaald. Het wordt eerst sterk verhit om roest en verf te verwijderen. Dan wordt het in stukken gezaagd en geknipt en uiteindelijk omgevormd tot iets moois. Daarna komt er vernis over en nog eens en mag het drogen onder de Afrikaanse zon.