Assortiment

MOZAIEKSCHALEN

De mozaïekschalen worden gemaakt in Lombok, Indonesië.  In een klein familiebedrijf werken 20 mensen, waarvan het grootste deel vrouw is. Een speciale machine snijdt het glas in mooie gelijke stukjes die daarna met de hand op iedere schaal worden gelegd. Nadat het product droog is, wordt de schaal nogmaals ingesmeerd met een voegmiddel (cement). Hierdoor ontstaan er geen oneffenheden en is de gehele schaal netjes opgevuld.

 

beelden VAN SPEKSTEEN

Gemaakt door kunstenaars en handwerkslieden in Tabaka, in West Kenia.
Speksteen is een vette, zachte steen. De toegepaste technieken zijn: grof en fijn hakken met de beitel, daarna schaven, schuren en polijsten.

Boeddha’s

Wij hebben een ruime collectie boeddha’s en klankschalen

Dromenvangers

De dromenvangers worden veelal gemaakt op het eiland Bali in Indonesië. De legende beschrijft dat goede en slechte dromen ’s nachts door de lucht zweven, op zoek naar hun bestemming. De slechte dromen worden gevangen in het web.  Goede dromen vinden ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger en treden daarmee binnen in het leven van de dromer.

 

Zimbabwe

Beelden gemaakt door de Jimu Brothers. Ze hebben hierbij gebruik gemaakt van steen en afvalmateriaal

Proud Ladies

Deze beelden komen uit Zimbabwe en zijn gemaakt door Aaron Kapembeza. Hij gebruikt hiervoor Black Springstone en Opal.

Dopper

Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de grote berg plastic afval.
Dopper is een Nederlands ontwerp en is vrij van BPA (Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in je voeding terecht kan komen). 
Dopper doneert geld aan diverse waterprojecten van Simavi in Nepal.

Food

In de winkel vindt u een grote keuze aan fairtrade koffie (Aroma, Goud en Bio), koffiebonen (Espresso) en allerlei soorten fairtrade thee.

Daarnaast een grote collectie van Tony's Chocolonely.