Heb je nog een bril of zonnebril op sterkte liggen die weg kan?

(WIJZIGING: de uiterste inleverdatum van de brillen is op maandag 31 augustus 2020)

Nederland sloeg massaal aan het opruimen thuis tijdens de lockdown dit voorjaar. En dan wil je natuurlijk wel een goede bestemming geven aan de spullen die je niet meer nodig hebt. Heb je nog een bril of zonnebril op sterkte liggen die weg kan? Daar kun je een ander nu een groot plezier mee doen.

Wereldwinkels door het hele land slaan de handen ineen om mensen in Cambodja met oogproblemen te helpen. Stichting Sawasdee, actief in Zuidoost Azië, is op zoek naar brillen om te doneren aan de oogkliniek in Kep, Cambodja. Die zich richt op het voorkomen en behandelen van oogblindheid.

Terwijl goede oogzorg hier zo vanzelfsprekend is, is dat in Cambodja een heel ander verhaal. En wanneer je dan niet goed kunt zien heeft dat meteen een enorme invloed op je inkomen en welzijn.

Ook de Wereldwinkel aan de Korte Heezenstraat in Doetinchem doet mee aan deze inzamelingsactie. Zij nemen de brillen weer mee naar het centrale verzamelpunt bij Eerlijk & Bijzonder, inkoopcentrum voor Fairtrade-producten in Culemborg.

Dus kijk nog even in de lades thuis en lever je bril in bij de Wereldwinkel. Want je kunt zo voor een ander een groot verschil maken. Deze actie loopt t/m maandag 31 augustus 2020!